Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Párizs

Párizs közlekedés

Párizs, Franciaország, Közlekedés

Közlekedés

Párizs, Franciaország, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről a repülőjáratok a Charles De Gaulle reptérre érkeznek. A városba vonattal, busszal és taxival is eljuthatunk. A reptéri ingyenes busz elvisz a vonatállomásra, ahonnan a RER-rel 35 perc alatt beérhetünk a városba. A vonatok 15 percenként indulnak és hajnali 5:00-től éjfélig közlekednek. 
A Roissy busz az Opéra Garnierig visz, a menetidő 45 perc. A járatok 6:00 és 23:00 között indulnak. 

Tömegközlekedés

Vonat
Részletes információkat a vasútállomásokon kaphatunk. Ha sokat szeretnénk vonatozni, akkor érdemes a kedvezményeknek utána nézni. A kedvezmény akár 20-40% is lehet.

Metró és RER
A párizsi metró a világ egyik legrégebbi földalatti rendszere. Néhány megálló műemlékszámba megy. Ennek ellenére a metró gyors és kényelmes. A vonatok 5:30 és 0:30 között járnak. A mindenütt látható térképek és színes emblémák miatt szinte lehetetlen eltévedni. A voanljegyek a metróra és a buszra is érvényesek.

Busz
A buszjáratok menetrendje a buszpályaudvarokon, a vasútállomásokon és a turistairodák közelében ingyen beszerezhető.

Taxi
A taxik alapdíja általában 2 Euro és napszaktól függően 0,6 Cent és 1 Euro között kell kilóméterenként fizetni. Éjszakánként, hétvégeken csomaggal, pályaudvarokról általában drágább a fuvar. Kérjünk számlát (recu).

Autó
A párizsiak általában gyorsan vezetnek, de nem akarnak mindenáron előnyösebb pozícióba kerülni. Aki tilosban parkol, számítson arra, hogy kerékbilincs kerül az autójára, vagy elvontatják. Franciaországban a 0,5-ös alkoholszint a megengedett (egy sör még belefér) Tankolni a nagy szupermarketek benzinkútjainál éremes.

Autóbérlés
Az autókölcsönzés Párizsban nagyon drága. Némelyik autókölcsönző 26 éven aluli illetve 60 éven felüli személyekkel szóba sem áll. 

Kerékpár
A kerékpárkölcsönzés Párizsban jóval elterjedtebb, a bicikliket ingyen szállíthatjuk buszon és vonaton is.

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!